TAVAT, een nieuw bedrijf dat prestatie en design combineert met een groot respect voor traditie. Eyewear, vervaardigd door vakmensen, met moderne materialen en tijdloos design. Het creatieve hart van TAVAT bevindt zich in de heuvels van Pasadena, Californië. De monturen zelf worden met de grootste precisie vervaardigd in Noord-Italië.

Kenmerkend voor TAVAT zijn de  “State of the Art” melanine glazen, die niet enkel het zicht verbeteren, maar ook het netvlies beschermen tegen het schadelijke blauwe licht.

TAVAT’s met melanine geinjecteerde zonneglazen zijn geïnspireerd op de natuurlijke afweer van het menselijk lichaam tegen de zon. Deze glazen bieden het summum op gebied van oogbescherming, met een hoge helderheid en een verbeterd contrast en dit zonder enige vervorming van kleuren.

tavat melanine

Melanine is een natuurlijk pigment dat over het gehele menselijke lichaam terug te vinden is. Het dient om ons tegen schade door zonlicht te beschermen. TLT Melanine Plus is het resultaat van een synthetisch melanine dat exact dezelfde werking heeft als natuurlijke melanine, door een schild te vormen tegen UV-stralen en HEV licht. Deze glazen blokkeren 97% van het schadelijke blauwe licht, en beschermen het netvlies en de delicate huid rond de ogen. Bovendien bieden TLT Melanine Plus glazen een onberispelijk en helder zicht.
De TLT Melanine Plus glazen zijn voorzien van een vuilafstotende coating, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van het glas én van 5 lagen ontspiegeling. De AR coatings vermijden dat licht weerkaatst van de achterzijde van het glas in de ogen. Dit licht wordt in het Engels “back glare” genoemd. Het stoort de normale verspreiding van licht door het glas.

Bovendien kunnen deze hoogwaardige TAVAT melanine glazen ook geleverd worden op sterkte!